Teamdeal

Deze teamdeal is bedoeld om als vereniging extra inkomsten te generen in de vorm van het leveren van bedrukte kleding. Dat kunnen verschillende soorten kleding zijn, zoals promotionele kleding, vrijetijdskleding, sportkleding, werkkleding, maar ook aanverwante artikelen. Deze kun je relatief eenvoudig zelf voorzien van het clublogo of  het logo van je opdrachtgever. Uiteraard is het ook mogelijk om eigen ontwerpen in de markt te zetten. Jullie netwerk is tenslotte groot genoeg.

Met een kleine investering is het namelijk mogelijk deze activiteit op eenvoudige wijze zelf uit te voeren. Door het aangaan van deze teamdeal schaf je een transferpers aan waar mee je de kleding zelf kunt bedrukken. Uiteraard met bijbehorende instructie, hitteplaat beschermvel en onderplaat beschermhoes.

De grootste investering hebben wij al gedaan in de vorm van een HQ-printer waarmee wij de transfers van de logo’s of andere bedrukking printen en snijden. Alle logo’s, teksten, namen, rugnummers enz. bestel je bij ons tegen kostprijs zodat de verkoopmarge zo hoog mogelijk kan blijven. Voor een logo van 10 x 10 cm. bedragen de inkoopkosten EUR 1,60 incl. btw.

Het te investeren bedrag voor het startpakket is EUR 580,00 (incl. btw). Onze inschatting is dat de winst per verenigingslid minimaal EUR 10,00 per jaar zal zijn, dus deze investering kan al binnen 1 jaar worden terug verdient bij een ledenaantal van 58. Wij kunnen dat natuurlijk niet garanderen; het gaat erom wat je als club voor mogelijkheden ziet en wat je als basis kledinglijn gaat promoten.

 

Welke mogelijkheden biedt deze teamdeal voor jouw club?

Maak een serieuze inschatting van de mogelijke opbrengst voor jouw club. Zorg dat je optimaal kan profiteren van het netwerk. Behalve leden, supporters en sponsoren behoren ook hun familieleden, werkgevers, scholen en vrienden tot potentiele klanten van de club.
Met de bij de teamdeal behorende korting kun je in onze webshop (https://print-bizz.sowebshop.com/) textiel inkopen voor groothandelsprijzen; hierdoor kun je als club een maximale marge realiseren. Na registratie geldt een korting van 50% op onze adviesprijzen.
Hou er rekening mee dat de volgende taken kunnen worden verdeeld over een aantal leden: coördinatie, aanspreekpunt, orderintake, administratie, productie, inkoop, promotie……
Met name de promotie is een erg belangrijke activiteit, de hoeveelheid aandacht die aan promotie wordt geschonken bepaalt het succes. Vandaar dat je bij ons promotioneel materiaal kunt aanschaffen tegen kostprijs, zoals posters, flyers, spandoeken enz.
Het startpakket bestaat onder andere uit 10 posters, 1000 flyers en social media afbeeldingen zodat de basis is geregeld.

 

Teamdeal startpakket Lite
Wil je als club het risico beperken of eerst een periode de kat uit de boom kijken, dan bieden we nog een andere optie. Kies dan voor teamdeal startpakket lite; hierbij ontvang je alles behalve de textielpers tegen een aangepast tarief; namelijk € 35,00. Je houdt dan de korting in onze textielwebshop en je ontvangt de promotiemiddelen zoals posters, flyers en socialmedia afbeelding. Het enige verschil is dat wij het textiel voor jullie gaan bedrukken tegen een tarief van EUR 2,50 per persing (excl. transfer). Op deze manier zorg je zelf voor de promotie, het bestellen van de kleding en het bestellen van de transfers. De productie laat je aan ons over. Kies je voor de lite versie dan ligt jullie marge bij 1 logo, EUR 2,50 per kledingstuk lager. Daarnaast berekenen wij nog verzendkosten.

 

Start
Als je besluit met ons te gaan samenwerken is de volgende stap het bestellen van één van de twee startpakketten. Wij verzorgen de registratie in onze kledingwebshop, daarna is het tijd om de basis kledinglijn samen te stellen.

 

Basis kledinglijn
Deze kledinglijn moet met zorg worden samengesteld, want dit is de basis voor alle promotionele activiteiten. Ons idee is om een kledingpakket samen te stellen bestaande uit een T-shirt, een poloshirt, een hoodie, eventueel aangevuld met één of twee andere artikelen. Bij voorkeur alles van het zelfde merk, zodat kleurafwijkingen zoveel mogelijk worden voorkomen. Ons idee is om jullie clublogo te verwerken als borstlogo.
Aansluitend bepaal je de verkoopprijzen en geef je alle gegevens aan ons door, zodat wij de flyers, posters en social media afbeeldingen kunnen maken.
Heb je zelf kennis en kunde in huis om een drukgereed bestand aan te leveren, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

 

Voorbeeld kledinglijn met borstlogo tot 10 cm2 (incl. btw)

SC61404
inkoop: EUR 4,80;
verkoop: EUR 13,24;
marge: EUR 8,44

SC61026
inkoop: EUR 5,21;
verkoop: EUR 14,05;
marge: EUR 8,84

SC61376
inkoop: EUR 4,23;
verkoop: EUR 12,09;
marge: EUR 7,86

SC244c
inkoop: EUR 11,84;
verkoop: EUR 27,30;
marge: EUR 15,46

 

Promotie
Na ontvangst van jullie gegevens m.b.t. de kledinglijn volgt uiteindelijk het promotiemateriaal. Posters kunnen op strategische punten in jullie clubhuis of elders worden opgehangen, flyers dienen in eerste instantie aan alle leden te worden verspreid. De overige flyers kun je laten verspreiden door de leden, het bestuur en de sponsorcommissie. Houdt altijd een stapeltje beschikbaar bij de bar.

Voordat je start met de promotie, is het zinvol om van elk van de kledingstukken een aantal verschillende maten in huis te hebben, voor de directe verkoop of voor het bepalen van de juiste maat voor bestellingen. Over het algemeen werkt directe verkoop beter dan bestellen en later leveren. Wil je dat voordeel uitbuiten, dan is het slim om iets meer te investeren en een kleine voorraad aan te meten.

 

Wil je aanvullende informatie, dan staan we altijd klaar al jullie vragen te beantwoorden zodat jullie het juiste besluit kunnen nemen.

Bestel hier onder eenvoudig het startpakket en de andere benodigdheden.

Startpakket bestaande uit Stahl transferpers met beschermhoezen, 10 posters, 1000 promotieflyers en gratis socialmedia afbeelding

Startpakket bestaande uit 10 posters, 1000 promotieflyers en gratis socialmedia afbeelding

Full color textieltransfers op basis van door u aangeleverd bestand.